Informatie voor Balgasten

Een sfeervolle unieke balavond vol grandeur in het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee

Het Wiener Ball wordt reeds tientallen jaren gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Na de borrel en het diner gaan de deuren van de majesteuze balzaal open en komt u in een schitterende ambiance terecht. Na de ceremoniële opening voeren de debutanten, die een jaar lang de choreografie van dat jaar geoefend hebben, een dans op. De debutanten dames zijn de enigen op het bal die in het wit gekleed mogen gaan. Na het optreden van de debutanten is de dansvloer geopend voor een ieder. De houten dansvloer wordt speciaal voor deze avond gelegd en is 33 meter lang. De zaal wordt gedurende deze avond gekoeld, zodat er een aangename temperatuur is.

Op het podium spelen afwisselend het Ensemble Johann Strauss uit Wenen en het dansorkest van de Marinierskapel waarbij zij alles van de Weense wals tot ballroom, latin en jazz spelen. Vanuit uw logetafel bent u getuige van het optreden van de debutanten die in klassieke formatie dansen. Als dan het “Alles Walzer” klinkt, bent u van harte uitgenodigd ook zelf de dansvloer op te stappen. Daarnaast hebben wij in de foyer hapjes en drankjes die te herleiden zijn naar Oostenrijk. Natuurlijk ontbreekt de patisserie van Huis ter Duin hierin niet. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u in het Wiener Café genieten van deze delicatessen.

Zie ook het programma.

Voorafgaand aan het bal biedt Grand Hotel Huis ter Duin u de mogelijkheid in een van de restaurants te genieten van een voortreffelijk diner samen met andere balgasten. We raden u aan om een combinatie Ball ticket te nemen, zodat u op de eerste rang zit bij het aanschouwen van de formatiedans van de debutanten.

En mocht u toch de gelegenheid willen gebruiken om een heerlijk weekend aan zee te verblijven dan biedt het hotel u overnachtingsmogelijkheden aan tegen een bijzonder Wiener Ball tarief. U krijgt hiervoor een link direct na het bestellen van uw ticket.

Nieuw voor balgasten!

Wij hebben daarnaast een nieuw concept en dat zijn de vijf V.I.P. tafels. Vijf grote bedrijven zijn aan 5 verschillende tafels het tafelhoofd van deze tafels en geven u de kans, als balgast, bij hen aan te sluiten. Deze vijf tafels hebben ieder een eigen thema, namelijk Fashion, Kunst, Cuvee de prestige, een koninklijke distilleerderij en twee tafels uit het duurzame segment. U als balgast kan hieraan plaatsnemen waarbij u geen enkele kennis van het desbetreffende thema hoeft te hebben om er deel aan te kunnen nemen. Daarnaast geeft elk bedrijf voor de balgasten die aan desbetreffende V.I.P.-Tafel zitten een rondleiding in haar bedrijf. Hier kunt u als u een ticket koopt voor een van deze tafels kostenloos aan deelnemen. Per tafel zijn er 10 tickets beschikbaar voor balgasten. Zie de tickets onder het kopje “Reserveren”.

Toegangstickets Balgasten

Wiener Ball tickets bestellen

Dansles aspirant debutanten 2025

gepubliceerd op: 24 maart 2024
lees meer

Terugblik op het 55e Wiener Ball

gepubliceerd op: 22 februari 2024
lees meer

Language / Taal: