Aanmelden debutanten

Beleef het sprookje zelf!

Bij elk traditioneel bal in Oostenrijk – toen en nu – maken jonge mensen hun debuut. Zij openen het bal met hun feestelijke entree en openingsdans. Voor de gasten en debutanten zelf is dit een onvergetelijk en stijlvol moment.

Debutanten bereiden zich op hun debuut voor met danslessen – maar eigenlijk gebeurt er tijdens deze voorbereiding veel meer. Het plezier van (leren) dansen, nieuwe mensen ontmoeten, samen door de spanning van deze unieke voorbereiding heen gaan. Het zogenaamde Jungdamen und Jungherrenkomitee bestaat uit maximaal 64 debutanten: 32 dansparen. Iedereen kan meedoen, ook als je denkt dat je (nog) niet kunt dansen!

Debuteren?

 • Om mee te doen ben je ongeveer tussen de 18 en 26 jaar.
 • Voorafgaand aan het bal krijg je danslessen voor de Weense wals, de foxtrot en de chachacha (daar heb je echt je leven lang plezier van!). Tevens leer je de grote formatiedans waarmee jullie het Wiener Ball gaan openen. Dit alles gebeurt onder leiding van een gespecialiseerde choreograaf/dansleraar. De data van de danslessen kun je vinden bij danslessen voor debutanten.
 • Er is een formele ontvangst door de ambassadeur in de Oostenrijkse residentie. Dit is een unieke belevenis.
 • Ouder Diner. Na een van de danslessen zal er een ouder dansles en een ouder diner plaatsvinden. Zo kunnen alle ouders van de debutanten elkaar beter leren kennen en indien interesse hun klassieke danspassen aanscherpen voor het uiteindelijke Wiener Ball zal plaatsvinden.
 • De Jungdamen krijgen een unieke diadeem en witte handschoenen tot over de elleboog. De Jungherren krijgen manchetknopen (elk jaar een andere editie) en witte korte handschoenen.
 • Gedurende de hele voorbereiding zal het Oud-Debutanten bestuur jou begeleiden en zullen de Hulp-Debutanten van het jaar ervoor een grote steun zijn voor alle vragen die jij hebt.
 • Na elke dansles is er een activiteit, borrel en of diner (deze worden apart berekend).
 • Bij alle danslessen zijn ook leden van het Oud-Debutanten bestuur. Zij kennen de ‘kneepjes’ waar je veel aan hebt.
 • Voor de traditionele corsage of het boeket zorgen wij.
 • Je hebt natuurlijk toegang tot het gala zelf en de afterparty in Grand Hotel Huis ter Duin.
 • Op de galadag zelf is ook de generale repetitie. Dat is een drukke dag die om 8 uur in de ochtend aanvangt. De dames debutanten zullen daar gekapt worden volgens de stijl van dat jaar en er zal voor de dames debutanten een professsionele visagist aanwezig zijn.
 • Je maakt veel nieuwe vrienden – samen door zo’n voorbereiding heen gaan schept een hechte band. Vaak wordt er na de danslessen samen gegeten (en gestapt).
 • Na het gala maak je deel uit van het oud-debutanten netwerk dat regelmatig allerlei activiteiten onderneemt. Oud-debutanten krijgen bovendien een fikse korting op hun toegangskaartje voor de volgende bals.

Debuteren is een onvergetelijke ervaring – kom ook!
Je kunt jezelf nu kosteloos aanmelden. De bevestiging van deelname volgt later in het jaar, evenals het daarbij behorende verzoek tot betaling.

Aanmelden

Aanmelden doe je met het onderstaande formulier. Je krijgt vervolgens zo spoedig mogelijk bericht van ons.

  Persoonlijke gegevens:

  ManVrouw
  Geboortedatum*:

  Contact gegevens:

  Adres gegevens:


  * verplichte velden
  Onderstaande checkbox dient geaccepteerd te worden om het formulier te kunnen verzenden.


   

   

  55e lustrumeditie op 3 februari 2024

  gepubliceerd op: 10 maart 2023
  lees meer

  Save the date!

  gepubliceerd op: 21 februari 2023
  lees meer

  Language / Taal: