Veelgestelde vragen / FAQ

Wat is het Wiener Ball?

Het Wiener Ball is een  Weens debutantenbal. Het bal is een gala-avond die wordt geopend met een openingsdans door debutantenparen.

Hoe kan ik het bal bezoeken?

U bent van harte welkom het Wiener Ball te bezoeken, daarvoor heeft u een geldig entreebewijs nodig. U kunt entreekaarten aanschaffen via deze website onder het tab ‘Reserveren’.

Welke soorten entreekaarten zijn er?

Er zijn vrije entreekaarten (zonder zitplaatsreservering) en entreekaarten met een logeplaats. Tijdens het bal is er gelegenheid om op verschillende plaatsen neer te strijken voor een conversatie of uw voeten rust te geven na een wals. De logeplaatsen zijn echter exclusief te boeken en geven goed zicht op de dansvloer.

U koopt eerst een algemene entreekaart voor het bal. Daarnaast kunt u eventueel aan uw kaart een zitplaats in een loge aan de dansvloer toevoegen.

Uit hoeveel zitplaatsen bestaat een loge?

10 personen

Kan ik een arrangement boeken voor een gezelschap?

Ja, dit is mogelijk. We bieden arrangementen aan voor groepen vanaf 10 personen. Zo kunt u het Strauss arrangement boeken voor 10 personen waarbij uw gezelschap toegang krijgt tot het aperitief voor VIP’s, een drie-gangen diner voorafgaand aan het bal (inclusief wijn, water, koffie) en een loge voor 10 personen.

Welke diners kan ik boeken voorafgaand aan het bal?

Het is mogelijk om de volgende diners te boeken:

  • Oud debutanten diner – Salzburg zaal – €45.- per persoon inclusief drie gangen diner en exclusief dranken.
  • Debutantenouder diner – Innsbruck zaal – €87,50 per persoon inclusief drie gangen diner, waters, bijpassend wijnarrangement en koffie & thee.
  • Wiener Ball diner – Villach zaal  – €87,50 per persoon inclusief drie gangen diner, waters, bijpassend wijnarrangement en koffie & thee.
  • Wiener Ball Michelin sterren diner – Restaurant Latour – €129,50 per persoon inclusief 3 gangen diner, water, bijpassend wijnarrangement en koffie & thee.

Indien u één van de arrangementen boekt dineert u in de Keizerzaal in Grand Hotel Huis ter Duin. Het diner is onderdeel van het arrangement.

Bij alle bovengenoemde diners is de aanvangstijd 18.00 uur.

U kunt uw diner boeken via hetzelfde systeem waar u de toegangskaarten koopt. Indien u uw toegangskaarten al gekocht heeft, kunt u via deze link uw diners alsnog boeken. Uw dinerticket is alleen geldig in combinatie met een toegangsticket tot het Wiener Ball. Indien u geen toegangsticket heeft voor het Wiener Ball, kunnen wij u niet verwelkomen tijdens de diners.

Hoe kan ik een hotelovernachting reserveren?

Na het boeken van uw entreekaart voor het bal krijgt u een link waarmee u naar een speciale reserveringspagina gaat van Grand Hotel Huis ter Duin. De kamerprijzen zijn aangepast voor u als balbezoeker. U ontvangt een korting en het is mogelijk om één nacht te reserveren.

Ik heb interesse in sponsormogelijkheden van het Wiener Ball

Een indruk van de mogelijkheden zijn te vinden op de bedrijvenpagina van het Wiener Ball.  U kunt contact opnemen met Natascha Keesmaat (n.keesmaat@huisterduin.com) voor meer informatie betreft de sponsormogelijkheden.

Kan ik meedoen als debutant?

Debuteren is voor jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar. Veel debutanten worden voorgedragen. Het is mogelijk om jezelf of iemand anders aan te melden als debutant. Dat kan via deze link. Er kunnen jaarlijks 64 debutanten debuteren op het Wiener Ball. Wanneer de plaatsen vol zijn wordt je op een reservelijst geplaatst of kan je aanmelding doorschuiven naar volgend jaar.

Kan ik nog een jubileumboek van het 50ste bal ontvangen?

Ja, dat is mogelijk. Deze worden aangeboden op het Wiener Ball en kunnen tevens per post verzonden worden. Kosten zijn 20,- per boek, exclusief eventuele verzendkosten. Bij interesse stuur een e-mail naar info@wienerball.nl.

Zie wij u ook a.s. zaterdag in Grand Hotel Huis ter Duin?

gepubliceerd op: 8 juni 2022
lees meer

Nog twee weken tot het Wiener Sommer Ball 2022

gepubliceerd op: 29 mei 2022
lees meer

Language / Taal: