Terugblik op het 55e Wiener Ball

Wij blikken met trots en plezier terug op het afgelopen bal dat plaatsvond op 3 februari jl. Het was de 55e editie, een lustrumeditie! Speciaal voor deze gelegenheid kwam de choreografie van de openingsdans rechtstreeks uit Wenen en werd er veel gebruik gemaakt van de mooie afwisseling van het zwart-wit van de kleding van de debutanten. Na deze bijzondere openingsdans volgde het traditionele  “Alles Walzer” waarna binnen de kortste keren de gehele dansvloer vol stond.
En dat bleef de hele avond zo, zeker ook door de muzikale invulling van deze 55e editie die dit jaar werd verzorg door het Ensemble Johann Strauss uit Wenen in afwisseling met het Dansorkest van de Marinierskapel.

Gedurende de hele avond konden balgasten eveneens vertoeven in het Wiener Café, dit jaar met uitzicht op zee, onder het genot van Weense delicatessen. En ook was er de mogelijkheid staatsiefoto’s te laten maken in de foyer met familie, vrienden en debutanten.

Omdat dit jaar een lustrumeditie was, was er ook een opvallend detail voor de Mitternachtseinlage. De dames debutanten wisselden hun biedermeier in voor een Wiener Ball-waaier en de mannen vervingen hun witte strik door een lustrumstrik. Nog later op de avond was het tijd voor de publieksquadrille waarbij de eerste en zesde tour steeds sneller opgevoerd werden. Ook dit jaar zorgde dit weer voor een aanstekelijk enthousiasme, waarbij veel gelachen werd. Er waren zoveel gasten die meededen dat het amper op de dansvloer paste!

Na de sluiting van de balzaal zelf ging het bal nog tot in de vroege uren door in Club Conversation.

Zoals gezegd, wij blikken met trots en plezier terug op een zeer geslaagde 55ste editie van het Wiener Ball.

gepubliceerd op: 22 februari 2024

Dansles aspirant debutanten 2025

gepubliceerd op: 24 maart 2024
lees meer

Terugblik op het 55e Wiener Ball

gepubliceerd op: 22 februari 2024
lees meer

Language / Taal: